Juridische bijstand aan slachtoffers van zedenmisdrijven

  • Bijstand na aangifte

Een zedenmisdrijf is een ernstige kwestie die allerlei verschillende en ingewikkelde gevolgen heeft voor het slachtoffer. Het gaat hier om grensoverschrijdend seksueel gedrag. Zowel vrouwen als ook mannen kunnen hiervan het slachtoffer zijn. Hierbij is op de eerste plaats sprake van een behandeling door de politie. In dit zogenaamde voortraject kan Advocatenkantoor Oudegracht als enige begeleiding bieden. Is er sprake van vervolging dan is het mogelijk om in de strafrechtelijke procedure – die lang kan duren – bijstand te ontvangen. Hierbij is het ook mogelijk dat naast de strafrechtelijke procedure verdere maatregelen tegen de verdachte zouden moeten worden overwogen. Bijstand is op een eigen bijdrage voor minder draagkrachtigen kosteloos.

  • Civiele schade

Naast het strafrechtelijk traject na een aangifte is het soms ook mogelijk om een (veroordeelde) dader aan te spreken bij een civiele rechter. Dat kan als er schade is die (nog) niet is vergoed tijdens het strafrechtelijk traject. Neem contact op met ons kantoor als u meer informatie wilt over een procedure om uw schade vergoed te krijgen.

  • Aanvraag, bezwaar en beroep Schadefonds Geweldsmisdrijven

Voor slachtoffers van zedendelicten is het mogelijk een aanvraag te doen bij Het Schadefonds Geweldsmisdrijven. Neem contact op met ons kantoor voor bijstand bij een dergelijke aanvraag. Heeft u een afwijzing gekregen van het Schadefonds Geweldsmisdrijven, dan kan ons kantoor bezwaar of beroep voor u instellen. In veel gevallen is het mogelijk de kosten hiervoor vergoed te krijgen.

U kunt voor advies contact opnemen met advocaat Annet Koopsen .

Meer weten over juridische hulp bij zedenmisdrijven?


Neem contact op voor het maken van een afspraak.

Contact